Sa, 27.Apr.2024 - 10:45
Türk Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari

Ayşe Kulin'den Hayat ve Hüzün  Seti
(3 Kitap + 10,- Euro Hediye Kuponu)

Ayşe Kulin
Türk Edebiyatının en seçkin yazarlarından Ayşe Kulin'in en yeni kitapları, "Hüzün", "Hayat" ve "Türkan"adlı eserleri, kampanya olarak evinize geliyor. Türk Kitabevi, üç kitabı şimdi birlikte sadece 17.40 Euro sunuyor.  Setimizde ayrıca  Ayşe Kulin'in imzaladığı poster ve 10,- Euro'luk hediye kuponu da (Gutsechein) bulunuyor.

Bir kadının hayatla hesaplaşması!..

DÜRBÜNÜMDE KIRK SENE HAYAT (1941-1964)  
"Bu kitapta yazdıklarım, babamın da var olduğu dünyada geçirdiğim kırk yılın, dürbünüme çarpan resimleridir; özelimde ve ülkemde 1941’den bu yana yaşadıklarımdan, gördüklerimden seçmelerimdir. Kitabıma, beni çok etkileyen, çok üzen, çok sevindiren, bende iz bırakan, belleğimde hep kalan anılarımı aldım. Babamın vefatına kadar beni ilmek ilmek örerek bu günkü ben yapan kişileri, olayları kendi gözümden, kendi kalemimle aktardım.." (390 Sayfa) 

DÜRBÜNÜMDE KIRK SENE HÜZÜN (1964-1983)
:  "Babamın ölümünden sonra ise, ne ben aynı Ayşe’ydim ne de Türkiye aynı Türkiye... Babamın yokluğu beni, Turgut Özal da Türkiye’yi değiştirmişti. Artılarımız ve eksilerimizle başkalaşmıştık. 1983’ten sonraki yıllarımın serüveni belki bir başka kitaba konu olur ama elinizdeki sayfalarda okuyacaklarınız, 1983 yılına kadar, Edip Cansever’e rahmetle selam olsun, “Ben Ayşe Kulin Nasılım”a yanıtımdır..."
(340+32 Sayfa)

Türkan Tek ve Tek Başına:
Bir ülkeden cüzamı kovdu. Türk, Kürt, Süryani demeden, kırsalın evlere hapsedilmiş kızlarına kapıları araladı, ışık tuttu yollarına.

Hırpaladılar, yerden yere vurdular, ne gâvurluğu kaldı ne Kürtçülüğü, ne komünistliği. Ömrünün son döneminde de darbeci yerine kondu. Umurunda bile olmadı.

Çünkü o sadece yüreği insan sevgisiyle dolu bir hekimdi. Hayatı boyunca tek isteği, iyi ve dürüst bir insan olmaktı.

“Bütün işlerimi tamamladım. Konser gecesini de atlattıktan sonra, kemoterapiyi kestireceğim. Yolcu yolunda gerek!..”
Yayın evi: Everest
21,75 €

Weitere Informationen

Ayse Kulin, "Türkan Romanını yazarken ağladığınız bir yer oldu mu?" sorusuna şu cevabı veriyor:

"Oldu. Sanırım evlilikleri ile ilgili bir bölümü yazıyordum. Sabaha karşıydı. Çok ağladım. Şu soruyu sordum; hiç çok mutlu olduğu bir dönem olmuş mu? Hayatını boşa harcamamıştı. Daha mutlu olabilirdi. Bir de çok hastalık geçirdi. “Bunlar büyük haksızlık” demiştim. Çekmediği kalmamıştı; on üç ay yüzü koyun yat, hamile kalınca verem ol, ikinci çocuk doğunca yine verem ol, bunları atlattığında da kanser... Onu atlat, yine kanser... O yüzden hani, eşin, işin, çocukların hepsinin içinde olduğu tam bir mutluluk aradım, “Her şey tamam” dediği... Ama bulamadım."
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!